as vrea sa nu fie real

ca si individ am invatat ca viata inseamna mult mai mult decat puf,roz si paiete. am invatat ca viata inseamna lupta,inseamna sa dai din coate… ironie sau nu,ne luptam chiar si pentru prima gura de aer ce o luam.iar primul cuvant ce ne este adresat (in 90%) din cazuri este “nu” (nu mai plange).

crestem,cadem, ne curge sange,bocim si dupaia galopam iar prin parcuri,strazi,gradini.

mergem la scoala,luam note bune,dam gres,copiem,soptim,chiulim. ne invata ce e un epitet, ne invata ce e un logaritm, ne invata cine a fost Mircea cel Batran, ne invata ce e o delta, ne invata sa alergam, ne invata cum sa desenam…dar nu invata cum sa gandim,nu ne invata cum sa castigam bani si timp,nu ne invata cum rezistam moral intr’o societate ce demult a depasit scolile, nu ne invata cum sa fim puternici,nu ne invata ce inseamna sa gandim pozitiv,nu ne invata sa oferim zambete,nu ne invata sa progresam din toate punctele de vedere,nu doar scolar.

nu ma invata in ce mediu sa imi cresc sora,nu ma invata ce as putea spune parintilor cand se cearta…

ma uit la un copil de 8 ani si stiu ca pentru acel copil nu conteaza daca am luat 5 sau 10 la geografie,ci conteaza sa ii ofer un zambet cand a stiut ca 10+4-7=7.

sunt furioasa. nu mai vreau ca primul lucru pe care il spunem cuiva drag sa fie cat de prost o ducem.nu mai vreau sa ii spun ca nu pot veni acasa pentru ca nu am bani nici pentru hartie igienica,nu mai vreau sa vad lacrimi pentru ca au fost calcati in picioare,nu mai vreau certuri,nu mai vreau suferinta… vreau un zambet de la amandoi…sa ii vad fericiti…si sa stiu ca au scapat de tot…vreau pace…

si mai vreau un servetel…

Advertisements

~ by embrionu on 03/10/2009.

10 Responses to “as vrea sa nu fie real”

 1. Toti am vrea sa nu fie real.Toti am vrea sa ne trezeasca cineva si sa spuna “esti bine acum..a fost dar un vis…hai, adormi la loc”.Toti am vrea sa fie acel cineva acolo care sa-ti intinda servetelul, toti am vrea sa fie soare si sa ploua doar cand stii ca are cine te inveli…dar nu e asa…
  Viata e doar un razboi…castigam, pierdem..trebuie sa-l ducem…nu e alegerea noastra.Si tare mi-ar place sa spun ca suntem prea ambitiosi si orgoliosi ca sa terminam acest razboi…dar nu e asa.Multi cad si nu se mai pot ridica..nu nu e nimeni sa le care scutul pana isi vindeca ranile si raman cu fata in noroi fiind calcati in picioare de cei ce vin din urma..l randul lor eschivand printre sageti si gloante.
  Dar hai sa nu fim printre ei…hai sa gasim forta sa ne ridicam si sa continuam.
  Ai sa te intrebi “pentru ce”…raspunsul e simplu : Nu exista gust mai placut decat gustul victoriei. Hai sa ne infruptam din plin….

  Capul sus..I’m out

 2. măi!te-ai gandit ca “poate totul se intampla cu un scop” …daca ar fi fost alfel in jurul tau,nu ai fi fost shi u alfel?Chestiile astea ne da face oameni,ne face sa vedem lucrurile my bine,sa gandim my bine…gandeshtete…punete in locul altei persoane (cunoasht-o my intai) 🙂 (every smile >>> 🙂 ai put, is for you tu smile)…so 🙂

  • …destin sau nu? 🙂

   • totul se intampla cu un scop. oricare ar fi el sau oricat de neinsemnat ar parea, el este,exista,se afla:)
    si totusi, cum ramane cu legea atractiei si puterea gandirii?:)

   • puterea gandiri…”te-ai gandit vre-o data la ceva la care nu te-aie putut gandi” la ceva ce nu potzi gandii ce , cum , de ce,…..sa ajungi cu gandire prea departe dar sa nu potzi ajunge la capat…puterea are o masura….depinde de fiecare….lege?….tzi le faci u! 🙂 sau ce lege ?care?

   • legea atractiei:) da’i un search pe google:)
    iar cat despre puterea mintii…nu o subestima niciodata.

 3. niciodata sa nu spui niciodata! 😀
  …dap..legea…pai…e o lege care te ajuta, nu itzi da! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: