penguin addict.

Pentru pinguini partenerul inseamna totul. De-obicei, cuplurile raman impreuna pana la sfarsitul vietii, sunt mai mult decat atasati unul de celalalt.

Probabil stii deja ca pinguinii au in general un singur partener toata viata. Da, sunt monogami. In functie de specie procentajul fidelitatii lor variaza, insa pentru Adelie este de 99%. Este ca si cum doar 1% dintre oamenii de pe planeta asta ar insela. Iti dai seama ce crima abominabila ar fi infidelitatea!?

Stiai ca ei isi clocesc ouale cu randul, timp in care nu se hranesc? Daca femela intarzie hranindu-se, masculul produce lapte din esofag (lapte de urgenta) . E ca si cum barbatii ar face asta…Bine, aici nu pot invinovati decat natura!

Pinguinii parasesc marea doar pentru imperechere si atunci se aduna in colonii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi recunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul. Imagineaza-ti ca se aduna cateva mii. Uneori se si lupta pentru apararea coloniei lor.

Stiai ca pinguinul gentoo cauta o piatra, cea mai frumoasa piatra dupa mintea lui, pe care o lasa femelei la picioare!? Daca ea accepta darul lui, raman impreuna pentru toata viata. E ca si cum o cere in casatorie si ii pune un inel pe deget… Este clar ca nu s-au inspirat din ritualurile noastre…

Cand o pereche de pinguini Adelie se intalneste la cuib, partenerii isi fac curte, dansand inainte de imperechere. Ei stau fata in fata si tin capetele si gaturile in sus, lansand chemari tipatoare. Bat din aripi incet in sus si in jos**.

Puii mai mari stau in grupuri numite crese. Izbitoare asemanarea cu societatea noastra, nu? Doar ca par ceva mai sentimentali, mai responsabili, mai blanzi, mai romantici, mai afectuosi, mai buni. Stiu ca vorbesc despre niste pasari, insa tocmai asta e motivul pentru care trebuie sa te impresioneze.

Advertisements

~ by embrionu on 23/01/2010.

One Response to “penguin addict.”

  1. cunosti despre delfini? astept si despre ei. stiu doar ca fac sex de placere si cred ca de aceea sunt interesanti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: