Asteptari

Asteptarile ne omoara. Asteptari la mai bine, asteptari la o coada in fata unui ghiseu. Asteptari.

Ridicam stachete de dragul amorului. Dar le ridicam prea sus oare pentru cei ce ne inconjoara, sau le ridicam la nivelul asteptarilor noastre. Si daca le ridicam, noi ajungem la nivelul lor de asteptare? Si nu intreb in ideea de a tine seama de ‘gura lumii’, intreb in ideea de ‘da si tu inapoi ce ceri’. Sau macar schimb pe schimb. 

Fiecare vis urat incepe la fel, fiecare sfarsit are acelasi inceput: promisiuni (facute de catre noi, noua sau facute de altii catre noi). Promisiunile sau falsa speranta ne omoara sufletul. 

Inselam cu nonsalanta. Ca si cum totul se poate sterge cu un burete de bucatarie plin de unsoare. Oricat de ‘siropos’ sau nu, dar toata treaba cu: ‘[…] ia o farfurie; tranteste-o de pamant. S-a spart, nu? Acum refa-o. Se mai vad crapaturile,nu-i asa? Si lipsesc si parti mici. Cam asta-i treaba cu cerutul de scuze dupa ce faci rahatu’ praf.’.

Ma includ in pleaba asta plina de rautate pentru a incerca sa scot un gram de bunatate. Dar de ce ies eu mai avariata ca ei? 

Speranta de azi poate fi visul sau dezamagirea de maine. Depinde de oamenii ce te inconjoara, de nivelul asteptarilor. Speranta e si va ramane acolo mai mereu. Poate si atunci cand nu trebuie.

Ascult muzica. Muzica ma intelege, imi da stari, imi face trupul sa tremure sau il calmeaza. Muzica buna ma face sa tresar. Imi place muzica. Dar melodiile mele de suflet sunt ale mele. Macar pe alea le las pentru mine.

Si cel mai important: cand doare, dar doare in asemenea hal incat nu mai esti tu, nu mai avea asteptari decat de la tine si ridica-ti acei monstrii de ziduri pentru a-ti apara gradina plina de flori. Lasa balaurul sa isi faca dansul, sa scoata flacari si sa scarmane. La sfarsitul basmului, tu trebuie sa nu regreti. Si oricum ar decurge lupta, oricat de dureros ar fi, sa nu plangi in fata nimanui. Doar le va da putere.

 

Advertisements

~ by embrionu on 08/07/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: