Lumea azi.

Voi incepe prin a va relata o mica scena vazuta de de curand pe strazile Brasovului: un tata cu baietelul lui coborau din autobuz. Pustiul tinea in mana biletul de calatorie folosit. Ajung in dreptul primului cos de gunoi, copilul se tot chinuia sa ajunga la el, dar el avand vreo 4 anisori, mai greu. Vine tatal, il ridica pe pusti, arunca biletul si merg mai departe.

De ce povestioara asta? Pentru ca in ultima vreme, am vazut tot mai rar astfel de intamplari. Este ca si cum am uita de valori.

Legandu-ma de intamplarea asta atat de naturala as putea spune, ma gandesc cu parere de rau la punctul in care am ajuns noi ca oameni. Fara valori, ignoranti, lasi, tristi, obositi, falsi,rai, egoisti etc.

Aruncam vina fara sa ne gandim daca este corect. Facem omul de langa noi sa se simta mic si inutil. Lovim unde stim ca doare doar pentru a avea satifactie mai mare. Uitam de impactul ce il avem asupra oamenilor. Este atat de usor sa ignori problema ta si sa gasesti vina in altii doar pentru ca orgoliul tau sa nu aibe de suferit. Cautam scuze si cai de a ne sustrage de la responsabilitati si repercursiuni.

Si atat de tare doare. Cand vezi ca tu esti acuzat ca fiind ‘aschia’ ce incomodeaza dar ‘buturuga’ facuta de ei este ‘insesizabila’ pentru cei ce te acuza. Si vine intrebarea: tu cum vei indrepta greselile tale? Sau le vei vedea vreodata? Vei pretui ce ti se ofera chiar daca este mai putin fata de ce vrei, in conditiile in care oricum este mai mult decat oferi tu? Pana la urma: ce vrei?

 

 

Advertisements

~ by embrionu on 02/09/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: