Scrisoare catre FEMEIE.

Hai sa ne aducem aminte de “oamenii pesterilor”: barbatul vana, el asigura hrana familiei, femeia ramanea in pestera, cu copiii, dadea cu brusturele/creanga pietrele din pesterea etc. De aici si abilitatea barbatilor de a se orienta in spatiu, de a avea o strategie mai buna, de a fi mai practici iar femeile de a avea o inclinatie mai mare catre detalii, curatenie (si nu ma refer neapart la casnica), catre culori. Cred ca daca ne intoarcem la “baza”, intelegm de ce o femeie stie unde sunt toate lucrurile in casa (fie haos sau ordine la sange guverneaza casa) iar barbatul intreaba de fiecare data unde gaseste ceea ce cauta, fie ca este in fata lui, chiar iritat. Usor, au evoluat ambii. Barbatul s-a imbolnavit, femeia trebuia sa procure mancare (cred ca de aici consumul de legume si fructe excesiv). Barbatul s-a speriat, femeia l-a imbarbatat, ingrijit. Dar femeia a prins “aripi”: detinerea controlului. Vorbim despre multe tipuri de femei, la fel si barbati. Vorbim de orientari sexuale, vorbim de trecutul ce le-a marcat sau nu, vorbim de principii. O femeie este la baza datatoae de viata. Este poate singurul punct comun ce il avem noi, femeile (din pacate existand si cazuri in care nu poate perpetua specia din cauza unor probleme de sanatate). Femeia este o sumedenie de contradictii. Femeia este totodata simpla. Si cred ca de aici incepe generalizarea femeii. Femeia ar trebui sa fie gingasa si dura, blanda si necrutatoare, rafinata si modesta, mandra si vesela, sa fie “fundatia” oricarei familii, sa fie puternica, intelegatoare, deschisa (craci-poate nu mereu, sa lasa o urma de misteriozitate, sufleteste-nu ar trebui sa lase pe oricine sa ii umble cu bocancii in suflet), ar trebui sa fie atenta la alegerile ei. Ar trebui sa fie tot. Si cel mai mult cred ca este jumatatea barbatului.
Nu cred ca barbatul poate fi invinovatit pentru ca nu intelege femia. Ea complica lucrurile de cele mai multe ori (asta venind de la o femeie). Pe el nu il intereseaza daca este perdeaua rosu sangeriu sau rosu capsuna. Il intereseaza daca intra lumina sau nu (in traducere libera: daca poate sta in curu’ gol in casa sau nu), il intereseaza pretul si EVENTUAL daca se spala usor (asta daca o iubeste nesperat de mult, pentru a-i usura munca). Nu il intereseaza daca Icsuleasca te-a facut vaca pentru ca mananci salata si nu te-a facut iepure ca mananci iepure- singura chestie pe care va vrea s ao faca este sa ii traga o palma (si am fost diplomata) pentru ca te-a suparat si el nu suporta sa te vada trista (asta daca El este “posesiv”, daca nu, probabil te va face vacuta lui adorabila). El este practic. Putini barbati citesc printre randuri si inteleg ce se intampla cu hormonii tai. Si de multe ori sunt singuri pentru ca Ea isi doreste un animal langa ea. Si nu este total gresit, din contra, El o tragea de par in trecut s ao bage in pestera. Vrea dominare, sa fie dominata, sa fie protejata (chiar daca poate sa il puna in genunchi cu o mana).
Femeia de multe ori alege intre cariera si familie, intre ceva ce iubeste si familie. De cele mami multe ori alege familia.

Iubesti o femeie? Pretuieste-o. Daca iti rupe capul, ori o meriti ori esti slab. Stai langa ea sau cauti una pe masura ta? Nu esti legat prin cordon ombilical de nimeni. Ai fost la un moment dat legat de o femeia dar s-a terminat, gata. Nu o mai cauta in toate femeile pe care le intalnesti.
Iubesti un barbat? Pretuieste-l. Stai alaturi de el mereu. Ofera-i siguranta, libertate (cat crezi tu ca poti accepta), nu il constrange, santaja. Nu il sufoca!!! Lasa-l sa respire, sa iti adulmece parfumul nu sa i se faca rau de fiecare data cand il simte. Surprinde-l (fie in pat, fie zi de zi). Fa-l sa se simta barbat, chiar daca e sub pat, tremurand de frica ta.

Femeie, desteapta-te! Ai luao pe aratura!!! Vrei tot si oferi nimic. Femeie, te rog, fii inteligenta. Fii tu! Lasa dramele, lasa victimizare deoparte. Fii gingasa, senzuala, dreapta, sensibila, puternica, dragastoasa, mamica, dornica, visatoare, practica. Fii inteleapta!! Si daca el nu te pretuieste, atunci arata-i ca tu te poti descurca singura.

Multumesc!

 

(Multumesc pentru ca ma faci femeie!)

Advertisements

~ by embrionu on 27/03/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: